Dag Ove Johansens bokutgivelser

 

 

 

Du er besøkende nr.
FastCounter by bCentral

 

PLANETMALERNE
Utkom i heftet utgave på Forlaget for flere i 1974. Inneholder novellene År 33 e.TV, Veikrysset, Skipet, Billy, Lyset, Vietnamkrigen betraktet som en seilas i motvind, Brevet fra Dymar, Hånden, Korsfestelsen, Offerlammet, Jukeboksen og Planetmalerne. Novellesamlingen er en slags fantastiske livssynshistorier inspirert av forfatterens interesse for Bertram D. Brochmann. Kan fortsatt skaffes direkte fra forfatteren, men meget få eksemplarer igjen.

 

T FOR TRAMATURA
Denne novellesamlingen utkom på Fredhøis Forlags i 1974 som den eneste norske boken i forlagets Blå serie med utenlandske science fiction-bøker. Novellene er inspirert av Ray Bradburys fortellerstil. En rammefortelling om den fantasisyke guttungen Conrad som opplever eventyrlige verdener blant sandkrystallene på stranden Tramatura Beach binder fortellingene sammen. Utkom i heftet utgave, men ble også utgitt innbundet i dobbelbind sammen med en amerikansk sci-fi-roman. Kanskje finnes ennå noen eksemplarer i forlagets hemmelige lagerrom?

 

SYKLON
Novellesamlingen ble utgitt av det vesle Trondheims-forlaget Regnbuetrykk i 1979. Utstyrsmessig er den langt under pari, men kanskje er den av samlerverdi for noen? Tittelnovellen Syklon ble også trykket i det norske sci-fi-magasinet Aurora samt i både svenske og danske sci-fi-fanzines. Rammefortellingen som binder de meget fremtidspessimistiske novellene sammen handler om Tenkeren, Taleren som styrer verden med sine intrikate tankesystemer. Et hovedtema er hvordan Jorden som klode ønsker å spre sitt volds-budskap til resten av Universet. Kan skaffes direkte fra forfatteren for kr. 5,- pr. bok. (125 s. heftet).

 

OND SIRKEL og BLU
Forfatterens første roman Ond sirkel vakte oppsikt med sitt voldsbudskap i 1984. Tron Øgrim kalte den "autentisk og brutal". Bygger på forfatterens erfaringer som lærer ved en spesialskole for barn og unge med atferdsproblemer. Forklaringen på hvordan man får slike verstinger i samfunnet, falt ikke alle like lett for brystet. Forlaget tilføyde novellen Blu fordi den tematisk behandler de samme tingene som romanen. Her er Einar Gjærevolls ill. til hovedomslag til Ond sirkel og ill. til Blu men som dessverre ikke kom med i den endelige utgaven pg.a. trykktekniske årsaker. Forlaget har ennå noen få eksemplarer igjen av boken:

Bok- og Magasinforlaget, Boks 57, Haugenstua, 0915 Oslo.

 

RAMBOS LOV
Denne realistiske ungdomsromanen utkom i 1990 på det samiske forlaget Davvi Girji i Karasjok. Handler om ungdom og rus og vold i en liten kommune i nær fremtid. Den fikk en noe blandet mottagelse. Enkelte reagerte med vantro og kalte den en bok uten troverdighet (dette fordi anmelderen trodde boken handlet om ungdom i vår tid!), andre hevdet at den skildret en fremtidig ungdomshverdag med bred pensel og realistiske undertoner. Er blitt litt av en kultroman blant ungdommer i forfatterens hjemkommune etter at den er blitt benyttet i norsk-undervisningen som høytlesningsbok. Kan skaffes direkte fra forfatteren for den latterlige sum av kr. 20,- pr. bok (10,- pr.stk over 5 eks.)(234 s. innbundet).

 

Den hviteDEN HVITE SØVNEN

Første bind i Komsa-trilogien. Utkom 1991 på Bladkompaniet. Handler om steinalderfolket som levde på den smale landstripen mellom isbreen og havet i Alta-området for 9000 år siden. Er under bearbeidelse til film-manus.

 

HavÝrnas skyggeHAVØRNAS SKYGGE

Andre bind i Komsa-trilogien. Utkom 1992 på Bladkompaniet. Se ovenfor!

 

NORDLYSVINGER

Tredje bind av Komsa-trilogien. Utkom 1993 på Bladkompaniet. Se ovenfor!

 

TIDSKAPSELEN

En ungdomsroman om tyskerungen og mobbeofferet Bjørn og hans møte med fremtiden - eller tidsreiseren Kaal og hans møte med fortiden...(Orkana Forlag, 1998)

* * *

De blå øynene følger det skarpe stålbladet mens det vandrer over huden. Dette er en helt fremmed sti, et spor av blod der kjøttet åpner seg. Men han kjenner ingen smerte.

Hvis dette er døden - da er det lett å dø...

Langsomt tipper han bakover, kjenner den myke bjørkestammen mot bakhodet mens sollyset smelter seg vei gjennom bladverket.

Hvis dette er døden - da er det en fin dag å dø på...

Men suset over bjørkeskogen øker i styrke. Trærne bølger fra side til side, som storbårer på havet. Solen eser liksom ut mellom de kavende greinene, som om lyskulen har falt rett ned fra himmelbuen. Det gjennomtrengende lysskimmeret blender selv om øynene hans er lukket.

Er dette himmelen?

Langsomt svekkes gløden. Trærne er bare som hviskende skyggemennesker og faller langsomt til ro. Bjørn gløtter på øynene. Blødningen i håndleddet har stanset. Sårflatene er vokst sammen igjen, helt uten arr.

En sølvkule svever lydløst like over bakken foran ham. Ut gjennom en usynlig luke stiger en hvitkledd skikkelse. Ansiktet er ungt. Langt, mørkebrunt hår omkranser milde øyne. To armer med åpne håndflater strekker seg ut fra lyskretsen, berører ham med myke, hvite fingre, sender strømmer av varme gjennom den kalde kroppen hans, vekker ham til live i himmellandet.

Hvem er du? En engel?

" Jeg er Kaal..."

Hvordan kan det ha seg at leppene beveger seg mens stemmen hans er inne i hodet mitt?

" Stå opp!"

Bjørn reiser seg og stirrer inn i de blå øynene til den hvitkledte. Det milde uttrykket er erstattet av en blanding av undring og forskrekkelse. Men stemmen er fortsatt som en lav hvisking midt inne i skallen hans.

" Hvorfor blødde håndleddet ditt?"

* * *

15-åringen Kaal er sendt fra fremtiden for å lære seg medfølelse - empati. Prosjekt Empatia er den første tidsreisen hans. Møtet med den jevnaldrende Bjørn, tyskerungen som er havnet på spesialskole, gir ham meget sterke opplevelser om en tøff oppvekst etter 2. verdenskrig. Å være så nær en annen person, gjør noe med et menneske. Men tar Kaal virkelig konsekvensene av dette?

 

Tilbake til Bokverden

Tilbake til FABULA