"SJAMANENS RIKE henter sin handling fra både Alaska og Finnmark med samisk historie som utgangspunkt. ...Absolutt original i havet av gråtende sigøynerpiker og tapre alenemødre."(Sissel Hoffengh, Dagsavisen)

"Ny serie, og slett ikke så dårlig heller.....Dag Ove Johansen besitter åpenbart omfattende kunnskap om en viktig del av norsk/samisk historie. Hans bruk av historiske personer gir lyst til å følge denne serien." (Fartein Horgar, Adresseavisen)

"Personskildringene er relativt nyanserte, og dermed troverdige."(Guri Hjulstad, Trønder-Avisa)

"...men folk er skildret på troverdig vis. Og om deres tanker, tro og drømmer skriver Johansen svært så overbevisende. Tidskoloritten virker ekte: dette kunne godt ha hendt i 1893!"(Harald O. Lindbach, Ságat)

 

 

 

 

 

 

 

Serien som utkom med den første boken på samisk uke 10 2004! Oversetter er Rauni Magga Lukkari.

Oversettelse av den første boken til amerikansk er avsluttet. Oversetter er Lynne Hippler, bosatt i California, men som har bodd i 15 år i Finnmark og kjenner reindriftsmiljøet meget godt.

04.01.2005:

I og med at serien for lengst er avsluttet, er det nå bare muligheter til å få første bok gratis når man abonnerer på hele serien.

Ønsker du å abonnere på bokserien, kan du sende mail til

kundeservice@damm.no

 

Du kan likevel skaffe deg hele serien på følgende vis:

Alle tolv bøkene kan nå kjøpes samlet på CD-rom for kr. 100,- pluss porto. Send mail til Dag Ove Johansen  

Les de tre første bøkene slik de foreligger på CD-rom'en her:

Tør du prøve en helt annerledes romanserie - med handlingen lagt til polare strøk i Finnmark, Canada og Alaska på 1890-tallet?

 

Vinner av Egmonts manuskonkurranse 1999!

 

 

 

 (Trønder-Avisa)  (Huldra)

 (Nini) (Lena)

Les utdrag fra boken her.