SOM MAN SÅR, MÅ MAN HØSTE…

 

Etter den forferdelige terroraksjonen i Oslo og på Utøya 22.juli 2011 må nok alle og enhver ransake sin sjel for å finne de mørke sidene ved menneskelivet. I timene etter bomben eksploderte i Regjeringskvartalet, ble mange mørkhudete jaget i gatene og utsatt for hets og fornærmelser i butikkene. Alle trodde nemlig at det var islamister som stod bak terroraksjonen. Og noen er raske med å reagere mot ”fienden”, uansett hvilket land de kommer fra, bare de er mørkere i huden enn oss etniske (ariske?) nordmenn. Skyt først og spør etterpå.

Dette sier mye om hva man er blitt foret opp med gjennom mediene, TV, radio, aviser og internett. Facebook er jo blitt et arnested for rasistiske og nasjonalistiske sider der folk utgyder de mest bestialske tanker rundt ”de fremmede” og ”de andre” som oversvømmer landet vårt. Det finnes nesten ikke en dag at ivrige skribenter fra høyresiden, i særlig grad Frp og Demokratene, ikke pøser ut anti-islamske og fremmedfiendtlige avisinnlegg i bøttevis både lokalt og nasjonalt. Dette har pågått lenge og det synes ikke å være grenser for hva de kan få seg til å skrive om medmennesker av annen folkegruppe eller av annen tro. I tillegg kommer ekstremistene på høyresiden representert av Vigrid-fløyen og andre femtekolonister i vårt åpne og sårbare samfunn. Alle har gitt bidrag til det jeg vil kalle Breivik-pesten, en åndelig forurensing som er ganske mye verre og får langt større konsekvenser enn det vi vanligvis er opptatt av i vår miljøplagede verden.

De som lenge og tålmodig har foret oss med all denne negative desinformasjonen gjennom årtier, har vært med på å gi rikelig med åndelig næring til mange ekstremister på høyresiden, også den kristne terroristen Anders Behring Breivik. Nå glemmer jeg ikke de venstreorienterte støttespillerne av f.eks. despoten Pol Pot (men som også USA støttet !) og fyrtårnet Albania, det totalitære vanvidd. De prekte ”væpna revolusjon”, men det kom ikke lenger enn til praten, heldigvis. Faktum er at alle terroraksjoner som har funnet sted i Norge etter krigen, er alle utført av høyreekstremister. I tillegg hadde vi Mossads selvtekt i forbindelse med Lillehammer-drapet.

Nå har mange av disse skribentene lagt seg litt flatere i terrenget den siste tiden etter terroraksjonen der en etnisk hvit mann, arisk og blond i Hitlers bilde, skyter ned ungdom av sitt eget folk for å renske ut en hel generasjon av Arbeiderpartiet. Han er i krig mot sin egen nasjon, snakker om statskupp og krever at regjering, Storting og kongehus skal trekke seg tilbake.

Denne mannen er verken et monster (Anne Holt) eller er skrudd i hodet (PST-sjefen). Han er faktisk et menneske som du og jeg, men muligheten til godt og ondt i sin sjel.

Spørsmålet er hva man er blitt foret med av åndelig næring, søppel eller gullkorn, gjennom ungdomsårene og voksen alder. Den norske forfatteren og samfunnsrefseren Bertram D. Brochmann sa det slik: ”Din mentalitet blir din skjebne.” Gandhi uttrykte det på denne måten: ”Øye for øye gjør verden blind.”

Og som Neil Postman sa det i sin bok ”Vi underholder oss til døde”: Garbage in, garbage out (søppel inn, søppel ut).

Dette også som et apropos til Anders Behring Breiviks uttalelse om at han tok seg 9 måneder fri for å spille dataspillet ”World of Warcraftog  Call of Duty”(som også mange ungdomsskoleelever bruker sene nattetimer på å fore seg opp på…)

Alt har betydning.

 

Dag Ove Johansen, Fauske

 

Tilbake til FABULA