STAR WARS

KLONENE ANGRIPER

Fauske kino 9.juni 2002

I

Den

Enorme

Sommervarmen

Var det deilig og svalt

Å kunne sette seg i kinosalen for

Å se den mye omtalte Episode 2 av Star Wars

 Filmen er nok atskillig hakk bedre enn Episode 1 - la det være sagt med en eneste gang. Men - det er et men: det synes som om man ikke får hentet inn magien fra de første filmene - særlig da selveste STAR WARS fra 1977 som er rå og enkel og rett og slett en klassiker med sine ikke-teknologiske løsninger på det meste. Likevel finnes det elementer av dette i Episode 2, men det er langt mellom dem. Særlig savner jeg R2D2's og C3PO's muntre dialoger.

Det var noen gedigne slagscener og underholdende vesener med utseende som kunne ha skremt selveste fanden på flatmark, men fremdeles er historien noe i tynneste laget - selv om den slår Episode 1 med mange hestehoder.

Og hva i all verden er det filmtekster Ole P.H. Disen (tror jeg han het) foretar seg når han oversetter "invinsible" med USYNLIG? Og at et måltid mat som bringes inn med ordene "I have brought you something" blir oversatt med "Jeg bringer deg noe interessant"! Har overssetteren havnet helt ute i Disen?

 

Men til tross for dette er Episode 2 blitt en underholdnende og fartsfylt film med kjappe klipninger og overganger. Christensen som Anakin Skywalker var et meget sympatisk møte. Han spiller godt og troverdig. Nå skjønner vi også hvorfor Anakin havnet på den Mørke siden - han lot følelsene ta overhånd etter at moren døde og raserte en hel leir med Sand-folk, både kvinner, barn og gamle.

Slikt blir man virkelig Ond av....

 

Dag Ove Johansen

Lærer/forfatter 

 

 GRATISBOK TIL FABULAS LESERE!

Tilbake til Star Wars Index 

Tilbake til FABULA