STAR WARS

The Phantom Menace

Fauske kino 20.august 1999

Vel,

det ble

ikke fullsatt

sal i Fauske på

denne Norgespremieren.

Det var egentlig en overraskelse.

Og det var ingen som applauderte eller kom med forventningsfulle hyl da den velkjente stjernekrigs-musikken fylte salen og innledningsteksten krøp innover lerretet og forsvant og det første romfartøyet drønnet fra bakhøyttalerne og rett inn i eventyret.

Nordlands Framtid og Nordlandsposten, VG og Dagbladet, Aftenposten og Adresseavisen, alle forsøkte å komme med velmente råd til George Lucas om hvordan han egentlig burde ha laget denne filmen.

Som om disse journalistene har peiling!

Aner de overhodet noe om hvilket enormt forarbeide som ligger bak disse filmene?

Hvem bryr seg filla om hva Nordlandspostens journalist mener om Anakin Skywalker?

 

Star Wars, The Phantom Menace, er et spektakulært digitalt science fiction eventyr med humor, action og drama i gode porsjoner. Det var en fryd å være tilbake i folden igjen etter alle disse årene med venting. Fortellingen om Anakin Skywalker og kreftene rundt ham er kan hende i tynneste laget, men det er full rulle fra første tagning.

Podracer-løpet tok jo nesten pusten fra en middelaldrende sci-fi-fantast. Jar Jars lealause fremtoning og vanvittige talegaver fikk meg til å hikste av latter. Og gjensynet med R2D2 og en ikke ferdig utbygget C3PO gjorde nesten blikket mitt sløret et øyeblikk.

Det var umulig å se svakheter ved de digitaliserte figurene. De beveget seg som virkelige levende vesener. Samspillet mellom menneske og illusjon var perfekt. Og dette er bare begynnelsen!

 

 

Dag Ove Johansen

Lærer/forfatter 

 

 GRATISBOK TIL FABULAS LESERE!

Tilbake til Star Wars Index 

Tilbake til FABULA